Hvorfor bruke HTTPS istedenfor HTTP

HTTPS er HTTP med en TLS kryptering. Ved å benytte “Secure Sockets Layer” (SSL) krypteres vanlige HTTP meldinger for å gjøre dem sikrere.
Dette ser man enkelt på en nettside ved at URLen begynner med https:// istedenfor http://.

HTTPS gir økt synlighet i google

 

Men hvorfor skal du benytte HTTPS på din nettside?
Ved å benytte HTTPS forteller du at din bedrift tar sikkerhet på alvor. HTTPS bruker SSL/TLS til å kryptere kommunikasjonen, slik at den blir vanskligere for en eventuell angriper å stjele informasjonen som går mellom kunden og serveren deres. Serveren blir også verifisert, slik at kunden kan være helt sikker på at nettsiden er ekte. Dette gjør at angrepsflaten for cyberangrep mot din bedrift blir mindre.

 

Selv om mange brukere ikke er klar over hva SSL/TLS er, så forteller de fleste moderne weblesere brukeren om at nettsiden ikke er sikker om man bare bruker HTTP. For flere år siden startet Google og en rekke andre søkemoterer å benytte HTTPS som en kvalitetsfaktor på nettsidene som indekseres av dem. Altså kan man risikere at HTTP nettsider havner lengre nede i et google søk, sett opp imot en tilsvarende side på HTTPS. Fra Juli 2018 begynte nettleseren “Chrome” å merke all HTTP trafikk som usikker.

 

Ta forbindelse med oss idag, så flytter vi din nettside fra HTTP til HTTPS.